از آنجایی که خوشبو کنندههای شیمیایی دستشویی علاوه بر گران قیمت بودن حاوی برخی مواد شیمیایی سمّی و مضر از جمله فرمالئید هستند، استفاده از خوشبو کننده طبیعی دستشویی امری حیاتی و ضروری است.
بنا به گزارش موسسه ملی ایمنی و بهداشت حدود 884 ماده سمی در بررسی از 3000 ماده شیمیایی موجود در عطرهای مصنوعی کشف شد که با بیماریهایی همچون سرطان، نقص مادرزادی، اختلالات عصبی و تولید مثلی در ارتباط بودند. علاوه بر این برخی از عطرها و خوشبو کنندهها باعث آسم و آلرژی در برخی افراد میشوند که خوشبو کنندههای طبیعی این مشکل را ندارند.
1. پوست پرتقال به عنوان خوشبو کننده طبیعی دستشویی
قبل از آمدن مهمانان، یک عدد پوست پرتقال را در دستشویی و یا حمام رنده کنید. بوی تند و دلپذیر پرتقال بر بوی بد دستشویی غلبه خواهد کرد.
2. جوش شیرین
از قدرت جوش شیرین استفاده کنید. جوش شیرین اکثر بوها را جذب میکند. یک کاسه کوچک را با جوش شیرین و آب پر کنید و در دستشویی قرار دهید. حتی میتوانید روی کاسه را با تعدادی تیله، گلبرگهای گل یا مواد دیگر بپوشانید تا ظاهری زیبا داشته باشد.
همچنین میتوانید از ترکیب پودر دارچین یا اسطوخودوس با جوش شیرین یک خوشبو کننده طبیعی دستشویی ساده و راحت درست کنید و آن را در فضای دستشویی اسپری کنید تا یک بوی مطبوع در آن فضا پخش شود.
3. شمع های معطر در دستشویی
شمعهای معطر یا بدون عطر را در دستشویی و حمام روشن کنید. با روشن شدن شمعهای معطر رایحهای فوق العاده در فضای دستشویی پراکنده میشود. این شمعها که عموما فانتزی بوده و بیشتر برای زیبایی و دکوراسیون مورد استفاده قرار میگیرند، برای مطبوع کردن فضای سرویس بهداشتی مناسب میباشند. شمعهای خوشبو کننده در رایحههای مختلف ساخته میشوند و ضمن معطر کردن هوا باعث ایجاد آرامش در فرد میشوند. این شمع های معطر را می توانید در باکس های کابینت روشویی سرویس بهداشتی نگهداری کنید.
رایحه چوب ساج، لیمو، وانیل، گل شب بو، گل رز و گل یاس از جمله رایحههایی هستند که باب میل و سلیقه اکثر افراد بوده و میتوانید از آنها استفاده کنید. برای ایمنی بیشتر شمعها را روی یک سطح مطمئن قرار دهید.